onsdag den 17. januar 2018

Middelhavs kyllingefad – alt-i-et-fad

Dagens måltid er et af dem der nærmest laver sig selv - lyder det ikke dejligt 😊

Jeg vil tror, at du kan have klargjort fadet og smidt det i ovnen på 20 - 25 minutter, alt efter hvor hurtig du er, til at partere en kylling. For at gøre arbejdsgangen hurtigere (og nemmere) kan du skifte den hele kylling ud med allerede udskårne lår og overlår.

Et fantastisk måltid, hvor saft og kraft fra kyllingen løber ned og blandes med kartofler og grønsagerne - det smager fantastisk.

Jeg serverede TZATZIKI og et lækkert stykke FILONE BRØD til.


Middelhavs kyllingefad – alt-i-et-fad.
4 - 5 per.
1400 g. Hel kylling – eller 4 - 6 stk. kyllingelår med overlår
1200 g. Kartofler
300 g. Cocktail tomater
250 g. Squash
200 g. Rød peberfrugt
125 g. Sorte oliven
6 – 8 fed Hvidløg
12 kviste Timian
1 dl. Olie
Salt

DRYS:
Feta

Hvis du bruger en hel kylling parteres den i 6 stykker.

Kartoflerne skrælles og skæres i mundrette stykker, på ca. 1½ x 1 cm.

Tomaterne skylles, blomsten fjernes og de halveres.

Squashen deles og skæres i halve skiver

Peberfrugten halveres, blomst og frøstol fjernes og kødet skæres i grove tern.

Hvidløgene pilles og halveres.

Grønsagerne, kartofler og oliven kommes i bunden af et fad, sammen med halvdelen af olien, timian, salt og peber. Det blandes rundt. Kyllingestykkerne fordeles oven på, pensles med olie og krydres.

Steges ved 200o i ca. 50 - 60 minutter, til kyllingen er færdig – tjek også lige kartoflerne.

Inden servering drysses der med feta.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: TZATZIKI
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar